Їжа

Шурпа «кайнатма»

Інгредієнти:

Вода – 2 л,
Баранина на реберцях – 800 г,
Морква – 2 шт,
Цибуля ріпчаста – 1-2 шт,
Цибуля червоний – 1-2 шт,
Перець болгарський – 1 шт,
Перець гострий – 1 шт. ,
Картопля – 3-5 шт. ,
Помідори – 500 г,
Зелень кропу – 1 пучок,
Зелень кінзи – 1 пучок,
Базилік свіжий – 2-3 гілочки,
Зіра, коріандр – по щіпці,
Сіль,Перець.

Приготування:
М’ясо нарізати на рівномірні шматки великого розміру. Залити водою і довести до кипіння. Ретельно зняти піну. Також можна злити цей бульйон з накипом, м’ясо промити і залити окропом, довести до кипіння. Варити до готовності м’яса.
Цибулю нарізати півкільцями. Перець нарізати кільцями, якщо він невеликий, якщо великий – то півкільцями. У гострого перчика видалити насіння і нарізати тонко. Моркву нарізати кружечками. Дрібну картоплю можна не розрізати, середнього розміру – розрізати навпіл, якщо картопля великий, то його потрібно розрізати навпіл або на 4 частини. У помідорів видалити шкірку.
Додати у готовий бульйон цибулю, моркву і варити 25-30 хвилин. Потім додати картопля, болгарський перець і помідори (без шкірки). Якщо помідори великі, то можна розрізати їх навпіл. Перець можна взяти різнобарвний, тоді шурпа буде ще більш гарною.
Хвилин через 5 додати зіру, корианд, сіль, перець і подрібнену кінзу і базилік. Варити суп до готовності картоплі.
Подати шурпу з подрібненим кропом.

Приємного апетиту!