Їжа

Сирні тюфтельки

Інгредієнти:
500 г м’ясного фаршу
(ідеально підійде суміш з свинини і курячого філе, але можна використовувати і яловичий фарш);
пара цибулин;
4-5 великих помідорів або 300-400 мл томатного соку;
1 яйце;
150-200 г сиру (у класиці – пармезан, але можна замінити звичайним твердим або плавленим сиром);
2-3 столові ложки рису;
парочка зубчиків часнику;
1 ст. ложка цукру;
кілька гілочок улюбленої зелені;
сіль і перець.

Приготування:
1. Головний секрет американських тюфтельок – у складі фаршу, куди, крім безпосередньо змеленого на м’ясорубці м’яса входить сир, зелень, рис і цибулю.

Сир натріть на дрібній тертці (невелику частина залиште – вона стане в нагоді пізніше), одну цибулину дрібно поріжте, рис відваріть до напівготовності, а зелень подрібніть ножем.
2. Всі ці компоненти разом з сіллю і чорним перцем, додайте фарш і акуратно перемішайте. Слідкуйте за тим, щоб сир розподілявся по всій масі рівномірно, без грудочок. Потім вбийте яйце і гарненько вимісіть готовий фарш.
3. Настав час підготувати соус, яким будуть заливатися тефтелі. Очистіть і наріжте на невеликі кубики другу цибулину і підготуйте часник.
4. Цибулю викладіть на сковороду з прогрітим рослинним маслом і доведіть його до прозоро-золотистого стану.
5. Якщо ви маєте справу зі свіжими помідорами, очистіть їх від шкірки і наріжте акуратними кубиками. Додайте помідори (або томатний сік, як у нашому випадку) до жарящемуся цибулі і варіть соус під кришкою на слабкому вогні близько десяти хвилин. Не забудьте посолити суміш, додати цукор, щоб прибрати надлишок кислоти і приправити соус чорним перцем або паприкою.
6. Вимкніть вогонь під сковородою і тільки після цього додайте томатний соус порубаний часник.
7. Змастіть дно форми для випікання невеликою кількістю масла і беріться за приготування тефтелькою. Щоб уникнути прилипання фаршу до рук, змочуйте час від часу долоні у воді.
8. Підготовлені м’ясні кульки залийте томатним соусом і відправляйте тефтелі в розігріту до 180-200 градусів духовку.
9. Через 30-40 хвилин відкрийте духовку, засипте тефтелі залишилися натертим сиром і прогрійте страву ще хвилин 10.
10. Американські тюфтельки ідеально поєднуються з будь-яким гарніром – відварним рисом, макаронними виробами або картоплею.

Приємного апетиту!